Slanker, vitaler en gezonder

Uw gewicht effectief onder controle met meer plezier

Vitaalplus+ heeft meer dan 15 jaar ervaring in huis op het gebied van medische begeleiding bij succesvolle gewichtsbeheersing. Sinds 2014 biedt Vitaalplus+ u nog meer mogelijkheden met het ”Terug in vorm” gewichtsbeheersingsprogramma. Een op u persoonlijk afgestemd programma mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen onze geneeskundige, gedrags- en fysiotherapeutische deskundigen en de FitForFree sportschool en het Rodan zwembad. Zo kunt u met meer plezier en zonder honger gewicht verliezen en u een slanke levensstijl eigen maken.

Om succesvol en veilig af te slanken is heel wat deskundigheid uit diverse vakgebieden nodig. Met louter wilskracht jezelf uithongeren met een crash-dieet leidt er niet alleen toe dat je je zwak, ziek en misselijk gaat voelen maar is ook ronduit schadelijk voor je gezondheid. En leidt tot het jojo-effect.

Bovendien zul je met een kortdurende actie geen duurzame resultaten bereiken. Daarvoor dien je je overgewicht gewoontes op het gebied van eten drinken, bewegen en stresshantering systematisch en effectief aan te pakken. Zo’n gedragsmatige aanpak vraagt veel meer expertise dan enkel calorieën tellen of de sportschool bezoeken.

 

 

Overgewicht inmiddels wereldwijd meest voorkomende welvaartsaandoening.

Terwijl aanzienlijke delen van de wereld nog ondervoeding kennen, breidt sinds de jaren ’70 overgewicht als een epidemie zich over de wereld uit. Net als roken heeft ook overgewicht een grote impact op onze gezondheid en welbevinden. Een groot aantal welvaartsziekten treedt op of worden verergerd onder invloed van een te hoog lichaamsgewicht.

Bij een verantwoorde gewichtsvermindering  gaan de gezondheid en kwaliteit van leven er vaak met sprongen op vooruit. En waar roken überhaupt niet nodig is daar kunnen we niet om voeding heen. Het veranderen van reeds lang bestaande  leef- eet- en beweegpatronen vraagt dan ook méér dan wilskracht alleen.

We zijn door de evolutie gewoonweg niet bestemd om “modern” te leven met zoveel bewegingsarmoede en een overvloed aan eenvoudig verleidelijk calorierijk voedsel.

Dat balans van belang is weten we allemaal wel maar dat is in de praktijk nog vaak verdraaid lastig. Resultaat: zo’n 50% van de volwassenen in  Nederland kampen met overgewicht of obesitas.

Alles valt  te weerstaan…behalve verleiding.

De maatregelen die nodig zijn voor een medisch verantwoord gewichtsverlies toch wel méér dan enkel “minder eten en meer bewegen”. Er is naast kennis op het gebied van voedingsbiochemie , en inspanningsfysiologie ook gedragstherapeutisch en psychologisch inzicht en vaardigheden nodig om tot duurzame resultaten te geraken. Want een emotie-eter vraagt duidelijk om een andere aanpak dan iemand die extra kilo’s heeft ontwikkeld door een hang naar comfort of bourgondisch tafelen.

Alle expertise en mogelijkheden voor een slankere toekomst onder een dak

Bij Vitaalplus+ treft u onder één dak alle disciplines en faciliteiten die nodig zijn om de overtollige kilo’s op een verantwoorde manier kwijt te raken: medische deskundigheid op het gebied van voeding en gedragsverandering bij Panta Rhei, diverse fysiotherapeuten, en natuurlijk de fraaie Fit4Free sportschool en een prachtig zwembad. Alles voorhanden dus om met een goed plan van aanpak weer met meer zelfvertrouwen en plezier van een slanker en gezonder lichaam te gaan genieten. En onderwijl leert u dat “minder en anders eten” ook nog eens veel smakelijker kan zijn!

Comments are closed.