Vergoedingen via zorgverzekeraars

U heeft om in aanmerking te komen voor vergoeding via de zorgverzekeraars géén verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig voor de leefstijlgeneeskundige of  fysiotherapeutische consulten. Wilt u terug kunnen vallen op vergoeding voor psychologische consulten door uw  zorgverzekeraar dient u wel een verwijzing van een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts te hebben.

De medische, fysiotherapeutische of psychologische behandelingen en begeleiding bij Vitaalplus+ worden afhankelijk van de polis van uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.

Als u niet zeker bent of uw polis de kosten dekt kunt u hiervoor contact met Vitaalplus+ of informeren bij uw zorgverzekeraar.

Veel verzekeraars vragen per consult een eigen bijdrage voor psychologische hulpverlening en vergoeden momenteel de kosten voor leefstijlgeneeskundige interventies nog primair onder de vergoedingen voor integrale zorg of voor artsen die lid zijn van de AVIG en/of BIG geregistreerd. Ook de vergoedingen voor fysiotherapie kunnen variëren van polis tot polis. Onderstaand vindt u van de grote zorgverzekeraars een link naar de polisbladen voor leefstijlgeneeskunde, fysiotherapie en psychologie. Klik op een van de logo’s om rechtstreeks op de relevante webpagina’s te komen.

 

avero achmea     

     

 

 

Voor meer zorgaanbieders kunt u doorklikken op het onderstaande independer-logo:

of ga direct naar de betreffende pagina’s

Fysiotherapie vergoedingen overzicht

Leefstijlgeneeskunde vergoedingen overzicht

Psychologie vergoedingen overzicht

 

 

 

Comments are closed.