Over ons

De (para)medische zorgprofessionals van Vitaalplus+ werken voor uw gezondheid en kwaliteit van leven nauw georganiseerd samen met FitforFree sportschool en Rodan zwembad en zwemschool. En dat betekent niet alleen extra faciliteiten maar ook extra deskundigheid, aandacht en begeleiding.

 

Graag laten we u nader kennismaken met de individuele teamleden van  Vitaalplus+, Rodan Zwemschool en FitforFree sportschool

 VitaalPlus+

Raymond Borger, arts

Drs. Raymond Borger - arts Vitaalplus+Na afronding van mijn artsopleiding in 1989, heb ik een aantal jaar als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt, deels in samenwerking met de universiteit van Maastricht. Tijdens deze periode raakte ik gefascineerd door de wetenschappelijk literatuur over de invloed van beweging, voeding en leefstijl op een groot aantal ziektebeelden. Sinds 1994 bied ik via mijn praktijk Panta Rhei kennis en deskundigheid op dit gebied aan en sinds 2010 onder de koepel van Vitaalplus+. Mijn overtuigingen ten aanzien van de waarde  van leefstijl zie ik tegenwoordig gelukkig medisch en maatschappelijk veel breder gedeeld. Omgevings-, stress-, slaapregulering en zijns-georiënteerde behandelingen zijn daarbij onderdeel van mijn praktijkvoering. Attitudes en de verstandhouding met jezelf en je omgeving hebben immers een grote invloed op gezondheid en kwaliteit van leven. De laatste jaren kunnen we in de geneeskunde dankbaar gebruik maken van het snel groeiende veld aan effectiviteitsonderzoek naar leefstijlinterventies.

Als 100% regulier arts ligt het zwaartepunt van mijn deskundigheid bij meer natuurlijke middelen en methoden. Ik ben als arts geregistreerd in het BIG-register en lid van de artsenberoepsvereniging KNMG. Mijn juridische positie als regulier werkend arts heeft, na uitvoerige correspondentie en toetsing, sinds december 2014 ook fiscaal officiële overheidserkenning gekregen. Na meer dan 20 jaar pionieren voelt dat natuurlijk goed! Zorgverzekeraars kennen, hoewel toenemend geïnteresseerd, nog geen separate vergoedingenstructuur voor medische leefstijlinterventies. Om consultvergoedingen voor al mijn patiënten mogelijk te maken heb ik de opleiding voor “arts voor natuurgeneeskunde” afgerond en sta daarom sindsdien óók als lid van de bijbehorende artsen-beroepsvereniging AVIG  als natuurgeneeskundig arts geregistreerd.

In mijn vrije tijd nemen mijn dierbaren en ander goed gezelschap een belangrijke plek in. Ik houd van sport met name hardlopen, diverse varianten van oosterse zelfverdedigingskunsten en yoga. Natuur, lekker en gezond koken, een goed gesprek en humor inspireren me.

 

Drs. Patricia Clarkson, orhopedagoge

Drs. Patricia Clarkson - Orthopedagoge Vitaalplus+Na mijn opleiding tot orthopedagoge heb ik een aantal jaren in de Verenigde Staten gewoond. Sinds mijn terugkeer in 1992 ben ik vanaf 1994 werkzaam geweest bij Panta Rhei. Met mijn orthopedagogische kennis en vaardigheden op het gebied van leren geef ik bij Panta Rhei mede vorm aan programma’s voor gedragsverandering ten aanzien van leefstijl en stresshantering die in het kader van medische consulten worden ingezet. Daarnaast ben ik werkzaam met organisatorische en administratieve bezigheden. U komt mij in de praktijk met name tegen bij Terug in Vorm gewichtsreductieprogramma, bij de verkoop van producten in het kader van medische behandeling en bij mindfulness/stresscoping therapieën. Naast mijn werkzaamheden bij Panta Rhei, houd ik van de natuur, zwemmen, yoga en wandelen. Een goed boek lezen is al heel lang een dagelijkse passie voor me. Ik houd van (gezond) lekker eten koken, muziek en vooral van het gezelschap van mijn kinderen, familie en vrienden.

 

Jaqueline Vermin

Jacqueline Vermin - assistente Vitaalplus+ medischSinds 2001 ben ik werkzaam als telefoniste/receptioniste voor de medische praktijk Panta Rhei. Ik ben hiervoor 4 halve dagen aanwezig en doe dit met veel plezier. Naast de praktische bezigheden bevalt met name het menselijke aspect van werken in een gezondheidszorg praktijk me goed. Ik kan me persoonlijk goed vinden  in de benadering van de medische praktijk: werken aan leefstijl, voeding en beweging is geneeskunde van alledag en levert dagelijks mensen aan mijn balie op die daar zichtbaar baat bij hebben en dat ook uitspreken. Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren geeft me extra voldoening in mijn werk. In mijn privé leven houdt ik van lezen, fitness, zon, humor en de gezelligheid van mijn kinderen, familie en vrienden.

 

 

Sabine Wennekers, fysiotherapeute

Sabine Wennekers - Fysiotherapeute Vitaalplus+ FysiotherapieMijn naam is Sabine Wennekers. Ik deed de opleiding Fysiotherapie in Heerlen aan de Academie voor Fysiotherapie. Sinds 1989 ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

Ik heb brede ervaring in Nederland en Duitsland opgedaan. Ruimte voor rust en ontspanning tijdens de behandeling vind ik belangrijk. Door nascholing en aanvullende opleidingen breid ik mijn kennis voortdurend uit om patiënten nog beter op maat te kunnen behandelen. Aansluitend op mijn reguliere fysiotherapie opleiding heb ik een driejarige  post-HBO opleiding geriatrie-fysiotherapie  gevolgd. Naast deze specialisatie voor 55+ fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in:

Mc.Kenzie; rug-en nekproblematiek
ondersteuning bij neurologische klachten
COPD
Sport en medical taping

Zelf houd ik ook van bewegen; ben actief in de tennissport, ik fitness en vind het fijn om lekker in de natuur te wandelen. Maatschappelijk ben ik actief bij TC.Venlo en in mijn woonplaats Velden.

U kunt Sabine Wennekers rechtstreeks bereiken op telefoon nummer: 06-13666781

Onderdeel van Vitaalplus is het in Venlo sinds 1994 bestaande gezondheidszorgpraktijk Panta Rhei. Het team van Panta Rhei bestaat uit:  v.l.n.r drs. Patricia Clarkson (orthopedagoge) Raymond Borger, arts voor algemene geneeskunde, leefstijlgeneeskunde en stress-counselling, Sabine Wennekers, fysiotherapeute en Jacqueline Vermin assistente/receptioniste

 

Rodan Zwemschool

Bert Hendriks, directeur Rodan Zwemschool

 

Bert Hendriks - directeur Rodan Zwemschool

 Swie Bellen medewerker Rodan Zwemschool

 

 

FitforFree sportschool

Huub van Crooy, medewerker FitforFree

Huub van Crooy - FitforFree

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.